Betöltés...

Felszólítás dokumentumok megküldésére

2022.11.28.

Felszólítás dokumentumok megküldésére

Tisztelt Tagok!

 

A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás 2022. szeptember 14-i ülésén döntött 56 tag kilépéséről és 69 önkormányzat csatlakozásáról. Az erről szóló anyagokat a honlap „Tanácsülés anyagai”, a Tanács által elfogadott határozatok tartalmát pedig a „Tanácsülés határozatai” főmenüpont alatt megtekinthetik.

A csatlakozás és kiválás következtében megváltozik a Tagok összetétele és száma, a Tanács Tagok összetétele, száma és szavazati arányuk. Ezen változások lekövetését tartalmazza a 27/2022. (IX.14.) számú tanácsi határozatban elfogadott megállapodás módosítás.

Fentiekben részletezett változások okán a Társulásnak lejelentési kötelezettsége áll fenn a Magyar Államkincstár felé. A lejelentés határideje 2022. október 25-i nap volt. Tartalmát tekintve kötelezően benyújtandó dokumentumok a Tagönkormányzatok képviselő-testülete által hozott elfogadó határozat, melyben jóváhagyják a megállapodás módosítását. Ennek jogi alapja a megállapodás II. fejezet 4. b.) pontja, miszerint a megállapodás módosításához a Társulásban részt vevő Tagok mindegyikének minősített többséggel hozott határozata szükséges.

A 2022. december 31-i nappal kilépő önkormányzatok a kiválás napjáig a Társulás teljes értékű Tagjai. Így a jövőbeni kilépésük mellett szintén szükséges elfogadniuk a módosítást, annak hatályba lépésének érdekében.

Fentiekre való tekintettel tisztelettel kérem, hogy amennyiben Önkormányzatuk a megállapodás módosítását még nem fogadta el, annak mihamarabbi pótlásáról gondoskodjon.

A beadandó dokumentumok tekintetében szükséges megküldeni az elfogadó határozatot és az aláírt megállapodás módosítást is, mely mellékletként megküldésre került hivatali kapun keresztül.

A dokumentumok beadása két módon lehetséges. Hivatali kapun történő leadás esetén a Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala címre (KRID:108078171) küldjék be dokumentumaikat, elektronikus/digitális hitelesítéssel ellátva. A digitális hitelesítés elengedhetetlen, mert nyomtatott formában történő leadásnál csak az igazolja a dokumentumok hitelességét a Magyar Államkincstár felé.

Postai úton történő leadás esetén két eredeti példány leadása szükséges mindegyik dokumentumból a 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. címre.

Amennyiben kérdése merülne fel vagy tájékoztatásra lenne szüksége az ügy kapcsán, kérem keressen a sipocz.krisztina@ph.pecs.hu vagy a +3620/566-3693 elérhetőségek egyikén.

Szíves együttműködésüket köszönve,

Sipőcz Krisztina

Társulási koordinátor