Betöltés...

Társulásunkról

A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás kifejezetten abból a célból jött létre, hogy tagjai számára hulladékkezelési, hulladékgazdálkodási feladatainak ellátására alkalmas, magas szakmai színvonalú, költséghatékony, hosszú távon is biztonsággal üzemeltethető rendszert alakítson ki.

A Társulás a helyi önkormányzatokról szóló 1997. évi CXXXV tv. 16. §. alapján létrehozott, jogi személyiséggel rendelkező önkormányzati társulás, amely 2003. december 1-jén alakult.


A projekt (KEHOP-1.-1.1/2F-2008-0002) területén (Baranya, Somogy, Tolna megye, 313 település, 426 ezer lakos) logisztikai szempontok szerint gyűjtőkörzetek kerültek kialakításra. Az egyes gyűjtőkörzetek hulladékait, vagy közvetlen beszállítással, vagy átrakóállomáson keresztül juttatják el a hulladékkezelő központokba. A hasznosítási célok teljesítése érdekében a szelektívgyűjtés - gyűjtőszigetek telepítésével (820 db) - minden településen bevezetésre került. Ugyancsak a szelektív gyűjtést segíti a hulladékudvar hálózat (21 db hulladékudvar) megléte. A hulladékudvarokban a lakosságnál keletkező szelektíven gyűjthető hulladékok, a nagyméretű hulladékok, háztartási készülékek és veszélyes hulladékok helyezhetők el a lakosság számára díjmentesen. Ezt egészíti ki a nagyobb városok családi házas területein a házhoz menő szelektívgyűjtés (60 ezer háztartás) alkalmazása, valamint Pécsett a lépcsőházi szelektív gyűjtés további erősítése (2000 darab edényzet). Ezeken felül a projekten belül 10 ezer db házi komposztáló edény kerül beszerzésére. A megépítendő válogatóművek (Kökény, Barcs) a szelektíven gyűjtött hulladékok ipari előkészítését végzik. A vegyesen gyűjtött maradék hulladékot két központban (Kökény, Marcali) mechanikai-biológiai kezeléssel tovább osztályozzák, illetve a nem hasznosítható hulladék lerakása történik meg ezeken a helyszíneken.

Szolgáltatási terület

VISSZA

Bemutatkozás

Nagyobb biztonságban érezné a delegációját, ha Ön választhatná ki, hogy hol fognak megszállni? Egy rosszul megválasztott hotel vagy apartman tönkre tudja tenni a legfelemelőbb élményt is. A jó körülmények közt eltöltött napok, a pihentető alvás banalitásnak tűnik -- egészen addig, amíg nem kell fáradtan, álmosan megjelenni a legkülönbözőbb eseményeken akár 35 fokban nyáron, akár -10 fokban télen.

A szállás kiválasztásánál nem utolsó szempont az ár, de ugyanilyen fontos a felszereltség, a lokáció, sőt, nem hotelek esetén a vendéglátó személye is. Egy idegen nyelven beszélő házigazda áldás a külföldi vendégeknek, miközben a legjobb élményeket is el tudja rontani, ha kézzel-lábbal mutogatva próbál megoldást találni valamilyen problémára a szállásadó és a vendég. És azt még nem is említjük, ha a szállásadó vagy a vendég részéről valamilyen kérdés merül fel, és nem hogy a megoldást, de már a problémát is szóbeli kommunikáció nélkül kell a másik fél tudomására hozni.

Bár 100%-osan megbízható szállás nincs, hiszen a legdrágább hotelek is pokollá válhatnak a személyzet vagy az összeférhetetlen vendégek miatt, érdemesebb vakrepülés helyett minél megbízhatóbb, minél többek által értékelt szállást választani. Ebben segítenek partnereink, a szállásfoglalások területén hatalmas tapasztalattal rendelkező travelminit, szállás.hu és booking.